Menu Sluiten

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wanneer start de verhuur?

De verhuur start maandag 7 januari 2019. De voorinschrijving sluit op vrijdag 18 januari 2019.Uiterlijk 25 januari 2019 hoort u of u een eengezinswoning heeft toegewezen gekregen.

Moet ik inschrijfkosten betalen?

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden?

Het inschrijfformulier is online beschikbaar zodra de inschrijving van het project is gestart.
Let op: naast het inschrijfformulier zijn ook nog diverse andere documenten nodig. Je kunt deze documenten uploaden tijdens je inschrijving.

Wanneer komt u in aanmerking voor een woning?

Om in aanmerking te komen voor een woning in Switi dient u te voldoen aan de inkomensnorm.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Aan de hand van de inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van het dossier en finale credit check worden de woningen toegewezen aan de beste passende kandidaat. Inwoners uit Aalsmeer krijgen voorrang. Bij gelijkwaardige kandidaten op een woning zal er een loting plaatsvinden.

Wanneer hoor ik of ik de woning toegewezen krijg?

Medio Januari worden de voorlopige toewijzingen van de eengezinswoningen per e-mail bekend gemaakt.

Wat is de minimale huurtermijn?

U huurt het appartement of de woning voor minimaal 12 maanden. Na het jaar kunt u per kalendermaand opzeggen.

Wat zijn de maandelijkse energiekosten?

Naast de huurprijs moet u rekening houden met een aantal andere vaste lasten. De individuele kosten voor energie zijn afhankelijk van het eigen verbruik. U kunt bij een leverancier een schatting van de kosten opvragen op basis van het aantal vertrekken, meters en het aantal bewoners van de woning. Verder betaalt u als huurder belastingen; waterschapsbelasting en afvalstofheffing, etc. De exacte kosten kunt u terugvinden op de website van de Gemeente Amsterdam en Waternet.

Inkomen en toetsing

Wat zijn de huurvoorwaarden om te mogen huren?

Om in aanmerking te komen voor een woning in Polderzoom dient u te voldoen aan de inkomensnorm.

 • Wanneer u op basis van één inkomen een woning wilt huren, dan dient u minimaal 4 x de kale huurprijs bruto per maand te verdienen.
 • Het tweede inkomen mag voor maximaal 75% meegerekend worden.
 • De waarborgsom is te allen tijde minimaal 1 maand huur inclusief servicekosten. De waarborgsom dient voor de sleuteloverdracht te zijn bijgeschreven op rekening van de eigenaar. De waarborgsom wordt gesteld gedurende de gehele huurperiode en is derhalve voor onbepaalde tijd.

 

Verhuurder houdt zich het recht voor huurders te weigeren, ondanks dat zij voldoen aan de hierboven gestelde eisen. Een aanvraag kan zonder opgaaf van redenen worden afgewezen.

 

Gepensioneerde

Indien u gepensioneerd bent, dient u door middel van jaaropgaves aan te tonen, wat het bruto jaarlijkse inkomsten c.q. toelagen zijn.

 

Zelfstandig ondernemer / uitzendkracht

Voor zelfstandigen en uitzendkrachten gelden andere inkomensberekeningen en/of aanvullende voorwaarden. Deze worden individueel geval bekeken. De waarborgsom is te allen tijde minimaal 1 maand huur inclusief servicekosten. Voor zelfstandigen is de waarborgsom 3 maanden huur inclusief servicekosten. De waarborgsom dient voor de sleuteloverdracht te zijn bijgeschreven op rekening van de eigenaar. De waarborgsom wordt gesteld gedurende de gehele huurperiode en is derhalve voor onbepaalde tijd.

 

Aanvullende voorwaarden

U mag geen betalingsachterstand hebben bij uw huidige verhuurder of hypotheekverstrekker. Inkomsten moet worden aangetoond door bijvoorbeeld recente salarisstroken, werkgeversverklaring of accountantsverklaring, dan wel de inkomstenbelasting van de belastingdienst.

 

Bij twijfel of u aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, zal uw individuele situatie bekeken worden en is het mogelijk dat er aanvullende voorwaarden worden gesteld.

 

Eigen vermogen

Wanneer u beschikt over eigen vermogen op een Nederlandse bankrekening, dan kunt u 10 procent van het eigen vermogen bij uw bruto jaarinkomen optellen. U dient het eigen vermogen bij ons aan te tonen door middel van bijvoorbeeld kopie bankafschrift.

 

Valsheid in geschrifte

Wanneer een aspirant huurder vervalste documenten aanlevert om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is MVGM Wonen genoodzaakt om aangifte te doen bij de politie wegens Valsheid in geschrifte (art. 225 van het Strafrecht). De aspirante huurder komt vanzelfsprekend niet meer in aanmerking voor huurwoning via MVGM Wonen.

Telt een uitkering mee als inkomen?

Ja, een uitkering is ook inkomen. Wel wordt er gekeken naar de looptijd van de uitkering.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Nee, de inkomenseis maakt dat er geen huurtoeslag aangevraagd kan worden.

Kunnen familieleden garant staan?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenseis, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Er worden dan ook geen garantstellingen door derden (bijvoorbeeld ouders) geaccepteerd.

Welke documenten moet ik aanleveren?

Indien er woningen beschikbaar zijn en de inschrijving is geopend, dient u de volgende documenten aan te leveren van iedere (mede) huurder.

 

Standaard documenten:

 • Een duidelijk leesbare kleurenkopie van een geldige identiteitskaart of paspoort (voor- & achterzijde) conform richtlijnen van de Rijksoverheid. [link toepassen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs]
 • Uittreksel bevolkingsregister met adres historie (verkrijgbaar bij de gemeente waar u staat ingeschreven, niet ouder dan 1 maand)
 • Verhuurders- of hypotheekhoudersverklaring [link toepassen: template verhuurders-of hypotheekhoudersverklaring]
 • Indien uw woning in de verkoop staat of verkocht is:
  • Laatste jaaropgave van uw hypotheekverstrekker
  • De pagina’s van de koopovereenkomst waarop de verkoopprijs en leverdatum staan (verkoop eigen woning)
  • Voorlopige koopakte
  • Hypotheekhoudersverklaring (verkrijgbaar bij de hypotheekverstrekker)
 • Echtscheidingsconvenant (indien u gescheiden bent, i.v.m. extra inkomsten of uitgaven)
 • Kopie laatste inkomensverklaring van de belastingdienst. Dit formulier kunt u gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 – 0543.

 

U bent in loondienst:

 • Werkgeversverklaring (niet ouder dan 1 maand) [link toepassen: template werkgeversverklaring]
 • Kopie laatste 3 salarisstroken
 • Kopie bankafschrift laatste 3 salarisstortingen
 • Kopie bankpas van hetzelfde rekeningnummer als bankafschrift

 

U bent zelfstandig ondernemer:

 • Bewijs inschrijving Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 maand)
 • Accountantsrapporten van de afgelopen twee jaar (getekend door uw accountant of boekhouder)
 • Kopie laatste aangifte inkomsten-/vennootschapsbelasting
 • Kopie bankafschrift zakelijke rekening (niet ouder dan 1 maand)
 • Kopie bankpas zakelijke rekening

 

U bent uitkerings-/pensioengerechtigde:

 • Kopie laatste jaaropgaven (AOW/pensioen)
 • Kopie bankafschrift laatste 3 stortingen
 • Kopie bankpas van hetzelfde rekeningnummer als bankafschrift.

 

Met het oog op de Wet Bescherming Persoonsgegevens willen we u verzoeken het BSN-nummer door te halen op alle persoonlijke documenten.

Hoe scherm ik mijn ID af?

Het legitimatiebewijs dient afgeschermd te worden. Niet afgeschermde legitimatiebewijzen kunnen wij niet accepteren. Dit doet u op de volgende manier:

 

 • Installeer de KopieID app. van de Rijksoverheid.nl [link toepassen: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2014/11/04/kopieid-app-maakt-misbruik-met-kopie-identiteitsbewijs-moeilijker]. Met deze app maakt u een veilige kopie.

Indien u geen app kunt of wilt downloaden, kunt u ook onderstaande acties ondernemen;

 • Scan het paspoort/ID in.
 • Schrijf op de kopie dat het een kopie is.
 • Schrijf op de kopie voor wie of welk product de kopie is.
 • Schrijf op de kopie de datum waarop u de kopie afgeeft.
 • Streep het burgerservicenummer door in het document (onleesbaar).

Het BSN nummer komt 2 keer voor op het paspoort, ook in de strook nummers onderaan.

Waar kan ik mijn documenten naar toesturen?

Je kunt de documenten uploaden via je eigen digitale account. Maak veilige kopieën van je documenten.

 • Schrijf op de kopie dat het een kopie is en vermeld de datum
 • Schrijf op de kopie “Ten behoeve van huurwoning SWITI”
 • Haal het BSN-nummer op documenten door (niet het paspoortnummer)

Let op: zorg dat de grootte van je bestanden niet groter zijn dan totaal 32 MB. Dit is het maximum wat je kan uploaden. Indien het niet mogelijk is dan kun je de documenten in één PDF naar ons toe mailen.

Opleveringsniveau

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De eengezinswoningen worden begin 2019 opgeleverd.  Onder voorbehoud wordt de opleverdatum dan wel ingangsdatum van de huurovereenkomst aan u gecommuniceerd. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Huren is slim en luxe! Waarom?

U weet als huurder waar u aan toe bent. U bent flexibel, geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s en na het eerste huurjaar hebt u een opzegtermijn van 1 maand. En het groot onderhoud? Daar hebt u geen omkijken naar.

Kan ik de woning vooraf bekijken?

Dit betreft een nieuwbouwproject dit houdt in dat u de huurovereenkomst op basis van de plattegrond gaat tekenen, dat wil zeggen zonder de woning gezien te hebben. Na het ondertekenen van de huurovereenkomst is het wisselen naar een andere woning niet meer mogelijk.

Hoe worden de muren en plafonds afgewerkt?

Bij de eengezinswoningen worden de binnenwanden met uitzondering van toilet, badkamer, meterkast en ruimte achter de knieschotten en zolder sausklaar opgeleverd. De plafonds van de begane grond en eerste verdieping worden voorzien van spuitwerk.

 

Let op: Bij nieuwbouw komen altijd zogenaamde krimpscheuren voor. Dit is niet te voorkomen en de scheurtjes kunnen zelfs pas na maanden nog in de woning optreden en zichtbaar worden. Het eventueel “wegwerken” hiervan is aan de huurder.

Kan ik zelf een badkamer of keuken uitkiezen?

Nee, alle woningen worden opgeleverd met een mooie, moderne badkamer welke is uitgekozen door de eigenaar.

Hoe wordt de badkamer opgeleverd?

De woningen worden opgeleverd met een moderne badkamer.

Hoe wordt de toilet opgeleverd?

De toilet is betegeld. Daarboven spuitwerk.

Hoe wordt de keuken opgeleverd?

De eengezinswoningen hebben een open keuken voorzien van inbouwapparatuur. De apparatuur bestaat uit inductiekookplaat met recirculatiekap, vaatwasser, een combimagnetron en een koel/vriescombinatie.

 

De appartementen krijgen een hoekkeuken met een gaskookplaat, schouwkap en inbouwkoelkast met vriesvak. Het merk is Atag. Het aanrechtblad is van multiplex.

Waar bevindt zich de wasmachineaansluiting?

Bij de eengezinswoningen zit de wasmachine aansluiting op zolder. Er is voor de wasmachine en de wasdroger een apart stopcontact.

Mag er laminaat gelegd worden in de woning?

Ja, echter dient de laminaat- of parketvloer dient op een isolerende ondervloer van voldoende dikte (-10DB demping) en hardheid te worden aangebracht, vrij van wanden, zodat geen contactgeluid naar de buren wordt overgebracht. De vloer dient te voldoen aan de wettelijke geluidsnormen van de Rijksoverheid, voorheen het ministerie van VROM (www.vrom.nl). Bij gebruik van laminaat in appartementen dient u rekening te houden met de wettelijke eisen qua geluidsdoorgave. Uw ondervloer moet voldoen aan de TNO geluidsnorm van 10 DB naar de normen van de bouwvoorschriften, die 1 januari 2005 in werking zijn getreden. Indien wij klachten van omwonenden ontvangen betreffende geluidsoverlast dient de vloer op eerste verzoek van MVGM te worden verwijderd.

Kan ik de indeling van het appartement/ woningen zelf wijzigen?

Nee, dat is niet toegestaan.

Zijn er rookmelders aanwezig?

Ja, in elke woning is een rook(brand)melder aanwezig.

Is er een aparte berging of box bij de woning?

De eengezinswoningen hebben een berging in de tuin. Hierin kan ook de fiets worden geplaatst.

Waar kan ik parkeren?

U kunt op straat parkeren of voor de deur van uw woning,